Over podotherapie

Wat is nu precies podotherapie?

Podotherapie (letterlijk: voettherapie), is de wetenschap die zich bezighoudt met voetklachten. Maar ook met klachten elders in het lichaam, die veroorzaakt worden door een afwijkende stand van de voet(en). Bijvoorbeeld knie-, heup-, rug- en nekklachten. De podotherapie werkt volgens de methode van de biomechanica.

Denk maar eens aan een stoel, met 1 korte poot. De stoel wordt instabiel en ook hogerop in de stoel ziet u verandering: een scheve zitting en rugleuning. Dit is natuurlijk maar een simpel voorbeeld, maar zo kan het ook gaan met een afwijkende voetstand en de gevolgen hiervan op de knie, heup, rug en nek.

Uw (register) podotherapeut in Assen

Bij Podozorg Assen wordt u behandeld door een podotherapeut. Een podotherapeut is een gediplomeerde en gespecialiseerde zorgverlener, die alles van voeten weet. De belangrijkste taak van de podotherapeut is uit te vinden wat de oorzaak van deze klachten is. Wij gaan op zoek naar een oplossing voor uw voetklachten, zodat u weer lekker kunt lopen.

Wilt u meer weten over de werkwijze van Podozorg Assen? Klik dan op onderstaande knop.

Naar werkwijze

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.